Real og raus pubmat på «Dubliner», Oslo (Karakter: 6/10. Mat for penga: 8/10)

For noen uker siden spiste jeg fersk suppe som forrett på Den Røde Mølle i Oslo. Det var godt, men dyrt. En forrett kostet her omtrent det samme som en full porsjon koster på puben Dubliner i Rådhusgata. Da er det bedre å sitte på en real irsk pub, med en skikkelig Irish Stew med en perfekt tappet Guinnes til, mens irsk musikk spilles live fra de indre gemakker hvor irer bosatt i Norge øver.

Lun peis på Dubliner, Oslo

Hva er duften av lykke? Jeg husker noen år tilbake da jeg hadde vært på rundreise i Venezuela. Venezuela er ikke akkurat kjent for krydret mat, i alle fall ikke i fjellene der vi tilbrakte mye tid. Da vi kom ned til kysten etter å ha spiste grillet kylling, kokt kjøtt og rotgrønnsakssupper i alle varianter husker jeg at jeg fikk hummer og lime på bordet. Jeg tok en lime i hånda, førte den opp mot nesa og sa: Duften av lykke!

Duften av lykke på Dubliner, Oslo

Nå varierer det med humør og årstider hva som betyr duften av lykke for meg. Men noe som sjelden slår feil på høsten er duften av irish stew og en god guinnes på en kald høstdag. Akkurat nå for tida er ikke kalde høstdager det vi har mest av, det er jo varmere enn det var i sommer her i Oslo. Men det er høst, og pubbesøk og pubmiddag hører med.

Autentisk miljø på Dubliner, Oslo

Selvsagt kan de øl her. De skjenker den med respekt, og de vasker glassene på korrekt måte. Ølglass bør ikke vaskes med vanlig oppvasksåpe, det kan gjøre at ølet ikke skummer som det skal, og du får heller ikke «øl-gardiner» i glasset.  På Dubliner vet de dette. Servicen er god. Det er egentlig ikke bordservering her, men skitt au, har de tid så kommer de til bordet ditt med mat og drikke likevel.

Dubliner Folk Pub, Oslo

Jeg sitter lenge på slike steder. Fem, seks timer er ikke uvanlig. Livet er for kort til å ha det travelt. Når jeg sitter slik lenge blir jeg sulten. Sist jeg slet en av benkene på Dubliner bestilte jeg en Irish Stew. En rett jeg har spist mange ganger gjennom mange år, her på puben. For et drøyt år siden var jeg skuffet. Men nå er den på høyden igjen. Godt kokt kjøtt, grønnsaker som ikke er ihjelkokt men med god smak, passe krydret og salt kraft og, kanskje det viktigste for pub-mat: En solid, raus porsjon til en okey pris! 140 kroner for en slik porsjon er verdt å bejuble.

Irish Stew, Dubliner. Oslo

Dubliner, folk-pub. Rådhusgaten 28, Oslo.  Karakter 6/10. Mat for penga: 8/10.  Basert på besøk medium oktober, 2011

Reklame

Om matmannen

Jeg heter Anders M. Tangen, er foredragsholder, gestaltterapeut. Min store lidenskap ved siden av jobben er å lage mat, og nyte mat. Er opptatt av at matglede også er nøkkelen til et sunnere og bedre kosthold. Jeg er opprinnelig fra Hunndalen, utenfor Gjøvik, men har bodd i Oslo det meste av mitt liv. I stedet for hytte, båt, stort hus eller flotte biler prioriterer jeg bordets gleder, enten ved å kjøpe råvarer til hjemmet, eller det er å spise på ulike restauranter. Vis alle innlegg av matmannen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: