Kjøleskaps-suppe

Blakk og mett etter ferien? Her er et tips til matmoro. Noen ganger blir det godt, andre ganger greit. Men aldri fælt.

Du her sikkert, som meg grønnsaksskuffen full av grønnsaker på randen av å bli til søppel.
Ta alt sammen i en kjele, kok det hele i kraft fra fryseren, eller buljong fra terning.
Kok til alt er mørt. Kok på så lav varme som mulig, og under lokk. Da bevares vitaminene best.

Kjør deretter suppa i blender, eller bruk stavmlkser. Smak til med salt, pepper og kanskje litt curry-paste om du har

20140113-134623.jpg
Så er suppa ferdig, etter et møte med stavmikseren og tilsmakt salt, pepper og currypaste:

20140113-153626.jpg

Suppa endte i en liten katastrofe denne gangen. Den var i grunnen god før jeg tilsatte curry-paste. Da blei det for mye, så samboeren min måtte ty til stekte poteter og fiekepuddig i stedet.
Mens jeg presset suppa ned i ren trass og tørket svette i ett kjør.
Så: Be aware of the curry-paste monster.

Advertisements

About matmannen

Jeg heter Anders M. Tangen, er foredragsholder, gestaltterapeut. Min store lidenskap ved siden av jobben er å lage mat, og nyte mat. Er opptatt av at matglede også er nøkkelen til et sunnere og bedre kosthold. Jeg er opprinnelig fra Hunndalen, utenfor Gjøvik, men har bodd i Oslo det meste av mitt liv. I stedet for hytte, båt, stort hus eller flotte biler prioriterer jeg bordets gleder, enten ved å kjøpe råvarer til hjemmet, eller det er å spise på ulike restauranter. Vis alle innlegg av matmannen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: