Blakk og mett etter ferien? Her er et tips til matmoro. Noen ganger blir det godt, andre ganger greit. Men aldri fælt.
Du her sikkert, som meg grønnsaksskuffen full av grønnsaker på randen av å bli til søppel.
Ta alt sammen i en kjele, kok det hele i kraft fra fryseren, eller buljong fra terning.
Kok til alt er mørt. Kok på så lav varme som mulig, og under lokk. Da bevares vitaminene best.
Kjør deretter suppa i blender, eller bruk stavmlkser. Smak til med salt, pepper og kanskje litt curry-paste om du har
Så er suppa ferdig, etter et møte med stavmikseren og tilsmakt salt, pepper og currypaste:
Suppa endte i en liten katastrofe denne gangen. Den var i grunnen god før jeg tilsatte curry-paste. Da blei det for mye, så samboeren min måtte ty til stekte poteter og fiekepuddig i stedet.
Mens jeg presset suppa ned i ren trass og tørket svette i ett kjør.
Så: Be aware of the curry-paste monster.
Legg igjen en kommentar