Fattigmanns-cruise til Caribien.

På gråværsdagen som var i går drømte jeg meg bort til de karibiske øyer på kjøkkenet. Vi lekte Masterchef og min samboer Krisitn kjøpte inn ti ingredienser so jeg skulle bruke til å lage en tre-retters middag. Ut av dette kom det en dessert som vi begge syntes var litt crazy, veldig god og som brakte tankene våre til de karibiske øyer. Den har tre elementer:

  • Kokos og lime iskrem.
  • Karemell-risbolle
  • Karmallisert banan.

Du kan selvsagt lage isen for seg selv. Den er såpass gode at den står på egne bein. 

Her får du oppskriften.

Fattigmanns-cruize til Karibien

Kokos og lime iskrem (4 personer)

2,5 dl. fløte

1,5 dl.lettmelk

3 eggeplommer

115 gram sukker

Én klype vaniljepulver (evt. 1/4 vaniliestang som du åpner og skraper ut innholdet fra)

ca 1,5 dl. kokosmasse

Skall fra 1/2 lime

Saft fra 1/4 lime. (Èn limebåt)

Kok opp melk og fløte sammen med revet limeskall, kokosmasse og vanilje. Trekk av platen og la stå og trekke i 20 minutter. Visp sammen sukker og eggeplomme til eggedosis. Sil av fløte og melkeblaningen. Hell den silte fløteblandingen over eggeodosisen under omrøring. Sett så denne is-smelten på kokeplate igjen og varm opp til ca 78 grader. Hell så is-smelten over i en annen bolle og avkjøl. Kjør den deretter i ismaskin. (Har du ikke ismaskin, så google hvordan du kan greie deg uten) Når isen begynner å tykne tilsetter du saften fra en limebåt i isen.

———————-

Karamell risbolle.

ca. 100 gram sukker

ca. 50 gram smør

ca. 1/2 dl. fløte

ca 3 ss. puffet ris.

Mengden her er angitt omtrentlig, fordi jeg følte meg fram uner tilberedelsen. Du bør også føle deg fram. Ha sukkeret i en liten panne. Medium pluss varme. (Jeg hadde min induksjonsplate på 8). Når sukkeret er smeltet, men ikke mørkebrunt, for da blir karamellen bitter), så rør inn smør og fløte. Rør i dette til du har ønsket konsistens. Karamellen skal være seig og god. Når du er fornøyd med konsistensen tilsett puffet ris raskt, og hell over på bakepapir. Sett dette kjølig. Når det er avkjølt, så former du små boller med den seige karamellen og puffet ris.

————————

Karamellisert banan.

2 bananer.

50 gram sukker

50 gram smør

Del bananene på langs så du får fire halve bananer.

Smelt sukker i panna, tilsett smør og stek bananene litt gyldne i karamellen.

————————

Til slutt danderer du det hele. Jeg serverte isen i hele kokosnøtter som jeg hadde saget i to, og la bananen som en smilemunn nederst på tallerkenen og risbollen i midten. Lykke til!

Reklame

Om matmannen

Jeg heter Anders M. Tangen, er foredragsholder, gestaltterapeut. Min store lidenskap ved siden av jobben er å lage mat, og nyte mat. Er opptatt av at matglede også er nøkkelen til et sunnere og bedre kosthold. Jeg er opprinnelig fra Hunndalen, utenfor Gjøvik, men har bodd i Oslo det meste av mitt liv. I stedet for hytte, båt, stort hus eller flotte biler prioriterer jeg bordets gleder, enten ved å kjøpe råvarer til hjemmet, eller det er å spise på ulike restauranter. Vis alle innlegg av matmannen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: