Mystery Bag

På en gråværsdag som i dag passer det å leke MasterChef. Kristin har vært på Ultra og har kjøpt 11 ingredienser. Ut av disse skal jeg lage en tre-retters middag. Ti av ingrediensene må brukes.
I dette innlegget kan du følge hele prosessen. Fra jrg åpner posene, til ferdig mat i kveld.

………

Nå har jeg lagt meg i badekaret for å tenke litt..

 ——-

Siden jeg ikke kjenner råvarene, eksperimenterer jeg med å prøvekok 

Etter eksperimenteringa vet jeg mer:


Greaskarpureen som skal serveres til svine-entrecoten er nå ferdig. Smakfull, søtlig. Trengt ikke mye salt eller pepper. En klype av hver, pluss en klaff meierismør for fylde.

Knutekålen er på kok sammen med noen biter gulrot.


  
 Puffa ris-karamell


Da er vi i gang med måltidet.

Forett:

Pannestekt hav-abbor med pesto laget på fennikel, basilikum og hvitløk.  Redikk-carpaccio med maldon-salt.

Fisken falt i smak!

Neste nå er Svine entrecote med gresskarpure, stuet knutekål og en Kiwi og chili chutney.

Krise! Kristin kan fortelle at Kiwi ikke var Kiwi, men Zespri, en søtere slektning til Kiwien.

Nå dessert! Kokos og lime-is, stekt banan og karamell-risbolle:

————–

Alt i alt ble dette et veldig godt måltid!

Pestoen med fenikkel, basilikum og hvitløk ble veldig mild og god da jeg mildnet den litt med 1 ss. fløte. Den sto godt til den milde fisken. Redikkene som jeg skar opp på mandolin tilførte litt sprøhet i retten. Noe som knaste litt.

Hovedretten ble en moderne utgave av flesk og duppe. Svineentrecoten ble stekt 3,5 minutter på hver side, og hvilte i fire minutter etter steking. Stuen knutekål ble en utrolig fyldig og god følgesvenn til det litt søte svinekjøttet. Chutneyen laget av Kiwiens litt søte slekning ble overraskende god, og tilførte retten sødlne. Gresskarpureen ble så som så. Jeg tror retten hadde blitt bedre med kokt potet til. Men da hadde den også blitt mer tradisjonell.

Kveldens mest positive overraskelse ble desserten. Særlig ble isen god. At det skulle bli en så god og fyldig kokossmak ved å la kokosmassa trekke i fløteblandingen til isen overrasket meg. Jeg ballanserte den fete følelsen med lime, noe som ga den et løft i smaksbildet. Isen ble også ganske gylden og lekker på farge.

Så, jeg er fornøyd! Dersom du vil kopiere desserten så skal jeg legge ut oppskrift på isen i egen innlegg senere.

Advertisements

About matmannen

Jeg heter Anders M. Tangen, er foredragsholder, gestaltterapeut. Min store lidenskap ved siden av jobben er å lage mat, og nyte mat. Er opptatt av at matglede også er nøkkelen til et sunnere og bedre kosthold. Jeg er opprinnelig fra Hunndalen, utenfor Gjøvik, men har bodd i Oslo det meste av mitt liv. I stedet for hytte, båt, stort hus eller flotte biler prioriterer jeg bordets gleder, enten ved å kjøpe råvarer til hjemmet, eller det er å spise på ulike restauranter. Vis alle innlegg av matmannen

3 responses to “Mystery Bag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: