Nyttårsmenyen 2013!

Vi er et lite stykke inne i 2014, men mat «skarrem» ha, selv om jula er over.
Til inspirasjon vil jeg dele nyttårsmenyen hjemme hos oss i fjor.

Jeg var på ferie i Hviterussland i oktober. Derfra hadde jeg med kaviar hjem. Servert på nystekte Blinis med rødløk og rømme ble det første rett:

20140102-163714.jpg

Jeg fulgte opp med hummersuppe, servert med en kanape av toast med en blomkålkrem med hummerkorall.

20140102-163917.jpg
Så var det sprøstekt kveite med beurre blanc og aspsrgestopper

20140102-164025.jpg
Jeg hadde multer igjen etter julaften, og laget en sorbet av disse. Jeg silte dem, blandet multevæsken med sukkerlake. Smakte det hele til med litt ingefær, akevitt og lime.

20140102-164250.jpg
Så åpnet vi hovedvinen. En fantastisk Bordeaux fra 1989 innkjøpt på Polet i Vika:

20140102-164410.jpg
Til denne modne, tunge og rike vinen var det reinsdyrfilet med tyttebærkokt pære, potetpure med trøffelolje og portvinssaus.

20140102-164656.jpg
Til dessert serverte jeg øl-is med rugbrødknekk.

Alt ble et fantastisk måltid, laget litt uten oppskrifter. Så dette var mest bare til invitasjon.
Er det noe du lurer på, så bare at kontakt!
Godt Nytt År!

Om matmannen

Jeg heter Anders M. Tangen, er foredragsholder, gestaltterapeut. Min store lidenskap ved siden av jobben er å lage mat, og nyte mat. Er opptatt av at matglede også er nøkkelen til et sunnere og bedre kosthold. Jeg er opprinnelig fra Hunndalen, utenfor Gjøvik, men har bodd i Oslo det meste av mitt liv. I stedet for hytte, båt, stort hus eller flotte biler prioriterer jeg bordets gleder, enten ved å kjøpe råvarer til hjemmet, eller det er å spise på ulike restauranter. Vis alle innlegg av matmannen

5 responses to “Nyttårsmenyen 2013!

  • Rosa Sjimpanse

    Oh my! For et berikende måltid! 😀 Hadde ikke sagt nei til det der! Gooodt nytt år! 😀

    • matmannen

      Hei!
      Ja, det var berikende for sjelen, ikke like berikende for lommeboka.
      Men nyttår er nyttår!
      Det fine med menyen er at mye kunne gjøres klar på forhånd, det er jo et poeng at en som «kokk» også kan sitte litt til bords med gjestene.
      Ha et godt nyttår!

      • Rosa Sjimpanse

        Hehe, som du sier; Nyttår er nyttår! Forberedelser er nøkkelen til godt selskap med andre ord !
        Takk for det!

      • matmannen

        Potetpure er for eksempel lettere å varme opp med godt resultat enn ris/poteter kokt hele.
        Tyttebærkokte pærer ligger gjennom natta i tyttebærlake. Skal bare varmes.
        Sausene kan gjøres ferdig.
        Blinisene stekes.
        Fileten er så mør at den ikke kan feile, med liten innsats.
        Med slike grep reduseres arbeidet som må gjøres akkurat under selskapet

      • Rosa Sjimpanse

        Hmm.. da lærte jeg noe nytt i dag og!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: