Perfekt ribbetilbehør

Det er julaften. Snart skal svine-ribba i ovnen. En hyggelig nabo her på Tøyen kom innom i går med en gave, som skal være perfekt tilbehør til ribba: Sylta grønne tomater .

20131224-114350.jpg

Det blir spennende å teste ut til ribba. Selv skal jeg servere ribba med hjemmelaget surkål, dampede mandelpoteter og tørka frukt kokt inn med rødvin.
Jeg tar litt tørka fiken, rosiner, tørka aprikos sammen med tre fire stjereanis, en kanelstang, tre nelikkspiker og en vaniljestang.
Så dekker jeg det hele med rødvin, og lar det koke inn i en drøy halvtime på svak varme.
Så fisker jeg ut krydderienr og serverer det lett oppvarmet til ribba i kveld.

20131224-115012.jpg

20131224-115116.jpg

Om matmannen

Jeg heter Anders M. Tangen, er foredragsholder, gestaltterapeut. Min store lidenskap ved siden av jobben er å lage mat, og nyte mat. Er opptatt av at matglede også er nøkkelen til et sunnere og bedre kosthold. Jeg er opprinnelig fra Hunndalen, utenfor Gjøvik, men har bodd i Oslo det meste av mitt liv. I stedet for hytte, båt, stort hus eller flotte biler prioriterer jeg bordets gleder, enten ved å kjøpe råvarer til hjemmet, eller det er å spise på ulike restauranter. Vis alle innlegg av matmannen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: