Jeg får mer apetitt når maten ser frisk og lekker ut. Også hverdagskost kan pyntes opp, for å se lekrere ut
Å «legge opp» maten er et eget fag. Jeg er overhodet ingen ekspert, men er opptatt av at også maten jeg spiser hjemme skal se «fresh» ut.
Noen enkle tips:
1. Bygg fra midten av tallerkenen. Saus på midten, kjøttet eller fisken midt oppå og garnityr rundt
2. Tenk høyde. Ikke legg alt på tallerkenen men «still» opp grønnsaksstaver eller lignende inntil kjøtt/fiskestykket
3. En kremet suppe får et løft om du dyppe noen dråper olje på toppen
4. Friske urter spredt på tallerkenen.
5. Bruk farger! Blomkålpure er godt til fisk, men blir beige på hvitt. Viktig da å bryte med andre farger. Lakserogn, soyasmør, eller frisk grønn gressløk kan være det lille som trengs.
Unngå ting på tallerkenen som egentlig ikke passer smaksmessig, men bare pynter opp. En tomatbåt og et salatblad, kanskje med en appelsinskive også, er ikke godt til stek, selv om jeg har sett det på veikroer.
På bildet ser du dagens torsk, med en beurre blanc saus, asparges og litt lanserogn.
Enkle grep løfter fiskemiddagen nesten opp til restaurantfølelsen
Legg igjen en kommentar