Første ustø skritt inn i «Sous Vide»-verdenen

Det kommer meg jevne mellomrom oppfinnelser som vi tror skal revolusjonere livene. Vannseng, mikroovn, PC osv. Noe blir noe blir borte. Men nå har Sous Vide vært her lenge til å ha bevist at det er bra greier. I dag har jeg kjøpt min Sous Vide maskin i Mathallen. Den skal testes i kveld. Du får vite hvordan det har gått senere

20130802-134637.jpg

Sånn, nå har jeg kommet meg hjem og boksen er plassert. Jeg nå nok forhandle med samboeren om plasseringa når hun kommer hjem om et par uker.
Men jeg personlig synes den står fint.
Nå skal jeg sette meg til med DVDn som fulgte med, og lese bruksanvisning

20130802-170939.jpg

Og nå begynner moroa. Kyllingen må i pose.

20130802-194550.jpg

Så, må den vakuumeres. Dette var også like lett som å skifte sokker

20130802-194708.jpg
Vannet må kanskje oppi karet ja…

20130802-194854.jpg
Det sto i oppskriftsheftet at kylling ble best uten skinnet. Så det har jeg tatt av, og sprøstekt.

20130802-195915.jpg

Så, er sannhetens øyeblikk. Posen er hentet opp:

20130802-200041.jpg

Nå åpner jeg posen, og legger brystet oppå en karrisaus. Veldig enkelt, med brød til. Men først skal den i panna en tur

20130802-200337.jpg

Ferdig!

20130802-200615.jpg

Kunne blitt penere, men det ble nyyyyyydelig!

Jeg må leke litt…
Har nå vakumert gulrot og løk. Nå skal de i vannbad på 85 grader i 50 minutter. Så får vi se hva det smaker etterhvert

20130802-230639.jpg

Om matmannen

Jeg heter Anders M. Tangen, er foredragsholder, gestaltterapeut. Min store lidenskap ved siden av jobben er å lage mat, og nyte mat. Er opptatt av at matglede også er nøkkelen til et sunnere og bedre kosthold. Jeg er opprinnelig fra Hunndalen, utenfor Gjøvik, men har bodd i Oslo det meste av mitt liv. I stedet for hytte, båt, stort hus eller flotte biler prioriterer jeg bordets gleder, enten ved å kjøpe råvarer til hjemmet, eller det er å spise på ulike restauranter. Vis alle innlegg av matmannen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: