Kreativt, hyggelig og ekte. Måltid i Agder (8/10)

Kreativt laget, og vakkert presentert i Kristiansand

Dessverre reiser ikke Michelin-inspektørene ut av Oslo. Men det finnes steder rundt i landet som burde hatt stjerner, men som ikke engang blir vurdert. Det ville ikke forundret meg om Måltid i Agder ville kunne få en anbefaling i denne spiseguiden. Min vurdering er basert på full meny 19.mars .

Jeg har spist et av mine mest fantastiske måltider på Maaemo i Oslo. Den har to stjerner i Michelin. Men det er for mange nesten umulig å få bord, dessuten koster det veldig mye penger. Selv om det er faktisk er verdt hver ei krone.
Men, så dro jeg til Kristiansand og spiste på Måltid i Agder, og sannheten for meg er at denne restuaranten ikke står mye tilbake for Maaemo.

Den danske verten gir perfekt ballansert vin til hver rett, og mye av maten er kreativt tilberedt og presentert. Brød i pose, og med en skål med svinefett høres merkelig ut. Men for meg som er vant til å maule ribbe på første juledagsmorgenen er dette gode barndomsminner. Så hvorfor ikke?

Ellers kom en kyllingsymfoni med ulike måter å servere kylling på. Den møre økologiske kyllingen var laget sous-vide, helt til perfeksjon.

En av fiskerettene var skatevinger, og de ble presentert på en måte som gjorde at det hele kunne minne litt om en pastarett.

Overraskelsene sto i kø, men det var aldri slik at jeg følte at kreativiteten sto i veien for det viktigste: God smaker og spennende konsistenser i samspill

Det er kreativt, det er vakkert og det er morsomt og hyggelig. Det danske vertskapet tok godt vare på meg som alene-spiser. Jeg skal garantert hit igjen.

Min vurdering av mat og service står til 8/10

Opplevelse for penga står også til 8/10

Reklame

Om matmannen

Jeg heter Anders M. Tangen, er foredragsholder, gestaltterapeut. Min store lidenskap ved siden av jobben er å lage mat, og nyte mat. Er opptatt av at matglede også er nøkkelen til et sunnere og bedre kosthold. Jeg er opprinnelig fra Hunndalen, utenfor Gjøvik, men har bodd i Oslo det meste av mitt liv. I stedet for hytte, båt, stort hus eller flotte biler prioriterer jeg bordets gleder, enten ved å kjøpe råvarer til hjemmet, eller det er å spise på ulike restauranter. Vis alle innlegg av matmannen

4 responses to “Kreativt, hyggelig og ekte. Måltid i Agder (8/10)

 • Annette

  Da skulle du vært der i desember i 2011, tipper du hadde gitt de 10/10. Vi spiste der i desember 2011, har aldri smakt så god mat før noensinne! Dessverre sluttet en del av kokkene sommeren 2012 , og med de nye kokkene har maten og servicen aldri blitt i nærheten av å være like god! De bytter meny 4 ganger i året, jeg har vært der 4 ganger med nye kokker, og mange ganger med de gamle (før juni 2012) Maten de har nå er ikke i nærheten av å være på høyde med hva den en gang var.
  Skal du ha fantastisk mat i Kristiansand nå er det kun Bølgen og Moi som ligger på toppen, både fiskebrygga (gjerne midt i uka, da har kokkene bedre tid) eller i Bølgen og Moi på Verftet i Nye Hellesund! Anbefaler deg å forsøke dem neste gang du skal til Kristiansand! 🙂

  Hilsen Annette

  • matmannen

   Takk for kommentar og tips 🙂
   Jeg har ikke vært på Bølgen og Moi på et par år, og da jeg var der sist var det ikke mye å skryte av synes jeg.
   Men mye kan jo skje på et par år.
   Har også vært flere ganger på Bølgen og Moi i Oslo, uten å bli imponert.
   Men jeg ble, som du ser her, mektig imponert over Måltid nå i Aåril, og gleder meg til å spise der igjen nå i September 🙂

   • Annette

    Jeg er helt enig, for noen år tilbake (2011-12) var Bølgen og Moi ikke i nærheten av å være like gode som gamle Måltid! Men det har forandret seg, nå er det helt omvendt! Nye måltid er ikke i nærheten av Bølgen og Moi! Det er bra med konkurranse mellom stedene for oss kunder! Men gud som jeg savner gamle Måltid! Hadde jeg vært deg ville jeg prøvd begge restaurantene neste gang, så kan du sammenligne selv 🙂

 • Anders M. Tangen

  Jeg rekker bare en av dem, og har bord på Måltid. Gleder meg storveis. Men får jeg mulighet en annen gang skal jeg teste ut Bølgen og Moi. Har vært på flere kurs med Toralf Bølgeb, så han vet jo hva han holder på med.
  Men en middels opplevelse på en kjede-restaurant smitter fort over på de andre i kjeden. Selv om det kanskje ikke er fair.
  Har de seks, sju åtte eller hvor mange retter på set-menu på Bølgen og Moi? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: