BAGATELLE HAR FÅTT TILBAKE MICHELIN-STJERNE NUMMER 2

Eyvind Hellstrøm og hans restaurant Bagatelle hadde i et par år to stjerner i Michelin-guiden. Som eneste restaurant i Norge, og en av veldig få i Nord Europa. Nå er Bagatelle igjen anerkjent som en av verdens aller beste restauranter. Mandag 16.februar blir det offentliggjort at Bagatelle igjen har to stjerner i Michelinguiden. Det er i grunnen stor forskjell på èn og to stjerner. I Michelinguiden betyr èn stjerne at restauranten er sterkt anbefalt når du er i byen den er plassert i. Men har den to stjerner betyr det Michelinguiden mener at restaranten er så god at det er verdt å dra til byen bare for å spise der. Eller i det minste ta en omvei for å få til et måltid på denne restauranten.

 

 

Her er fersk, fantastisk skrei servert meg på Bagatelle 16.februar 2009

Her er fersk, fantastisk skrei servert meg på Bagatelle 16.februar 2009

 

 I tretti år har Bagatelle eksistert og møysommelig bygd seg opp til en av verdens beste restaruranter. Det er det ikke bare gjestene ved restauranten som har fått glede av. Det er mange kokker rundt om i landet som kan skryte på seg å ha jobbet på kjøkkenet ved Bagatelle. Eyvind Hellstrøm har ikke bare tryllet fram fantastisk mat, kjempet for respekt for råvarene i Norge og folks tilgang på god mat. Han har også bevisst avlet opp stjernekokker. Nå sist Geir Skeie som vant VM i kokkekunst for en måneds tid siden.

Som i idrett og musikk er det viktig å ha noe å strekke seg mot. Sjerner som kan inspirere. Eyvind Hellstrøm er en slik stjerne. Og hans restaurant er en stjernerestaurant. Faktisk en to-stjernerestaurant. I stedet for et dyrt, litt dårlig spa hotell en helg vil jeg anbefale en kveld på Bagatelle. Du får en opplevelse du aldri vil glemme, og spenningene i kroppen forsvinner like effektivt som i et litt småskittent boblebad i Holmestrand eller Riga. God fornøyelse!

Reklame

Om matmannen

Jeg heter Anders M. Tangen, er foredragsholder, gestaltterapeut. Min store lidenskap ved siden av jobben er å lage mat, og nyte mat. Er opptatt av at matglede også er nøkkelen til et sunnere og bedre kosthold. Jeg er opprinnelig fra Hunndalen, utenfor Gjøvik, men har bodd i Oslo det meste av mitt liv. I stedet for hytte, båt, stort hus eller flotte biler prioriterer jeg bordets gleder, enten ved å kjøpe råvarer til hjemmet, eller det er å spise på ulike restauranter. Vis alle innlegg av matmannen

4 responses to “BAGATELLE HAR FÅTT TILBAKE MICHELIN-STJERNE NUMMER 2

 • phenixmum

  En matelsker…
  Endelig en oppmuntring her :O))

 • adolph

  Litt rart med de skadedyrproblemene de har hatt der.

 • Deara

  Oisann! Det krever sin drift, det – å få Michelin stjerner. Det er DYRT. Råvarene og sånne greier, jeg hørte det på radio, men kan knapt redegjøre for det, siden jeg ikke er i bransjen.

  Men jeg kom til å tenke på at jeg selv har selvplukket bær, sopp, får fisk i sesong, directly from the fishermen, vilt from the hunters and so on.

  HVA står de Michelin stjernene for egentlig?

 • Harlequinn

  Jeg kjenner ikke detaljer jeg heller. Men Michelin er er en reiseguide. Og har opparbeidet seg et rykte som verdens fremste, og mest respekterte guide når det gjelder gode restauranter. Noen har èn stjerne, noen har to. Og ytterst få har tre.
  http://www.michelin.com.

  Når det gjelder skadedyrproblemer er vel dette ganske overdrevet. Restauranten ligger i en bygård, og har stort sett fått fantastisk omtale på hygiene og renhold.
  Bagatelle er veldig basert på gode råvarer, enkelt tilberedt 🙂
  Takk for kommentarer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: