GRILL ER IKKE ALLTID GRILL. (Ali Baba 7 av 10)

Du kjenner deg sikkert igjen. Du kjenner lengsel mot vår, sommer, sol og grilling. Så sitter du på en restaurant med menyen i fanget og ser det står: Fra grillen! Du bestiller en posjon lammekoteletter i god tro, men får servert koteletter som ser ut som om de har blitt stekt i nok olje til at det burde startes prøveboring på kjøkkenet. Grill er altså ikke alltid grill. Når det står at maten kommer fra grill betyr det at den skal værre stekt over åpen flamme i en eller annen variant. Til nød i ei grillpanne. Men stekt i olje holder ikke. Det er derfor du skal dra til Ali Baba restaurant i Grønland Basar for å spise grillet kjøtt. Der har de ekte kullgrill, og maten gir en forsmak på sommerens grillopplevelser.

Du kan mene hva du vil om navnet Ali Baba Restaurant. For meg blir det litt Donald Duck over det. Men Ali Baba er ikke den tyrkiske restauranten i Andeby, derimot et tyrkisk spisested i Grønland basar, men med inngang rett fra Grønlandsleret. Når de fyrer opp kullgrillen kan du kjenne den ekte grillukta fra restauranten. En lukt jeg er mer vant til fra sydligere land, enn snørike Oslo.

Inne blir du møtt av et enkelt interiør og hyggelige servitører. Husets rødvin holder grei kvalitet, og koster sympatiske 58 kroner. Prisen på maten er heller ikke avskrekkende. En tallerken bestående av et grillspyd med kylling, ett med entrecote, en lammekotelett og en tyrkisk kjøttkake (køfte) kommer på 185 kroner, og er den dyreste retten du kan velge. Den blir servert med en frisk, liten salat med fetaost, bulgur smakt til med mynte, en youghourt-dressing i ei skål, pomme-frites og et pita brød. Alt i akkurat passelige mengder.

Og kjøttet er akkurat passelig grillet, med en god stekeskorpe slik bare kullgrill kan få til. Som regel har jeg spist grillet lammefilèt her, og den har alltid kommet på tallerkenen med en rosa kjerne, men godt stekt ytterskorpe. Utenfor virrer Grønlands mangfold, og det er underholdning nok. Derfor er det deilig at Ali Baba ikke har falt for fristelsen til å krydre maten med tyrkisk musikk.

Dette kan være stedet for en uformell, lett og hyggelig middag uten at du skal kjøre hele pakka med forrett og dessert. Da anbefaler jeg heller å drikke mer vin. Den er god og rimelig her.  Hvis du ikke absolutt må, så anbefaler jeg deg å styre unna desserten. Den består dessverre for det meste av ferdigkjøpte frossenvarer.

Men liker du mat, grillet på ekte vis er Ali Baba stedet!

Reklame

Om matmannen

Jeg heter Anders M. Tangen, er foredragsholder, gestaltterapeut. Min store lidenskap ved siden av jobben er å lage mat, og nyte mat. Er opptatt av at matglede også er nøkkelen til et sunnere og bedre kosthold. Jeg er opprinnelig fra Hunndalen, utenfor Gjøvik, men har bodd i Oslo det meste av mitt liv. I stedet for hytte, båt, stort hus eller flotte biler prioriterer jeg bordets gleder, enten ved å kjøpe råvarer til hjemmet, eller det er å spise på ulike restauranter. Vis alle innlegg av matmannen

2 responses to “GRILL ER IKKE ALLTID GRILL. (Ali Baba 7 av 10)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: