BILLIGSTE MÅTE Å OPPLEVE ITALIA PÅ (Brunello. Karakter 7 av 10)

Nylig var jeg og to andre for å spise litt på «Brunello» i Stenersgaten, rett bak Oslo City. Tidligere har matanmeldere mistenkt «Brunello» for  å ha byens beste pasta. De fikk en del omtale i forbindelse med flyttingen fra Rosenkrantz gate til østkanten. Og omtalen var ubetinget positiv. Jeg har spist der mye, både lunsj og middag. Anbefalingene mine har sittet løst.

Det er lørdag klokka 17.00 og jeg, dama mi og broren min skulle ha en matbit før vi gikk inn i eventyret i Oslo Spektrum for å se Norsk Finale i MGP og bivåne at Alexander Rybak vant med over 600 000 poeng. Kanskje var det på grunn av Grand Prix at det var bortimot fullt så tidlig på kvelden. Stedet er som skapt for mat før eller etter Spektrum-arrangementer.

Vi står lenge og venter i den litt trange gangen, og det ligner ikke de italienske gutta på Brunello å ikke se gjestene som kommer. Det er rart hvor mye lenger jeg tåler å vente i en gang, bare en servitør gir meg et lite nikk som for å si: Vi har sett deg, men har det travelt og skal snart hjelpe deg. Særlig irriterende er det å bli stående usett i gangen når vi har gjort leksa vår og bestilt bord.

Uansett når vi får kontakt med en av servitørene som virkelig er ekte italienere, så er alt bare fryd. De plystrer, nynner, virrer litt rundt med deilig vin og gir oss mat som dufter av ekte råvarer som friske basilikum, hvtitløk, hjemmelaget pasta og ferske skalldyr. Vi får en flaske av husets rødvin på bordet, en  italiener som ikke gjør altor mye ut av seg verken på bordet, i munnen eller på regningen.

Jeg bestiller Spaghetti Sgoglio med blåskjell, sjøkreps, akkar, scampi og ekstra hvitløk. Retten kommer raskt og er som vanlig helt nydelig på smak. Men hvor er akkaren? Jeg spør, og får høre at de har kuttet den ut fordi de ikke hadde ferske akarrer tilgengelig. Dette liker jeg! En restaurant som lar kvaliteten på råvarene avgjøre menyen, i stedet for å erstatte akarren med en dårlig hermetisk vaiant.

Den røde vinen passet ikke helt til skalldyrretten min, men du vet, slik er det i Italia også. Husets vin står der på bordet og serveres til det meste. Og det er noe med italiensk atmosfære som gjør at vi ikke blir så nøye på slike små kollisjoner. Alt går i Italia.

De to andre spiste henholdsvis pizza og ferske blåskjell. Begge var utrolig fornøyd med sin mat, og det var i alle fall mer enn store nok posjoner. Ingen av oss hadde sjanse til i det hele tatt å tenke tanken på dessert, selv om jeg har erfart tidligere at de har byens beste Sjokolade fondant. Jeg er ingen stor fan av dessert og sjokolade, men sjokoladedesserten til Brunello er virkelig overjordisk.

Jeg holdt på å glemme forretten. Vi bestilte et brett med italiensk antipasti som vi kunne plukke litt fra alle tre. Den kom på bordet, med masse frisk salat, en god hjemmelaget balsamicodressing og bra med skinker, salamier og gode faste oster. Men så kommer servitøren og sier vi har fått feil. Det vi har fått er Insalata Italia, og ikke Antipasti. Løsningen hans er genial. Vi får beholde det vi har fått, men får den riktige retten i tillegg. Da er det bare å bestille en flaske rødvin til, og glede seg over den italienske måten å løse utfordringer på.

Brunello er fortsatt veldig bra. Men det går av og til litt tregt, de virker noe uorganiserte på kjøkkenet, selv til Italienere å være. Men de har sjarme nok til å fylle lokalet med vennlighet. Så da tilgir jeg dem gjerne. Men, ikke slapp av for mye.

I mai åpner de uteservering på en terasse. Det høres rart ut at det mellom disse høye husene blir utrolig solrikt. Men det blir det! Jeg bruker denne delen av byen mye på sommeren, og elsker brugata fordi det er ett av Oslos mest solrike strøk. Grønlandsleret likeså. Og Stenersgaten er ikke noe unntak. Mens sola forsvinner for de som sitter ved vannkanten og drikker øl til 90 kroner på Aker Brygge, så kan jeg spise byens beste pasta, med et glass god vin i sola i Stensgata hele kvelden til 170,- kroner. Det kan du også gjøre.

Reklame

Om matmannen

Jeg heter Anders M. Tangen, er foredragsholder, gestaltterapeut. Min store lidenskap ved siden av jobben er å lage mat, og nyte mat. Er opptatt av at matglede også er nøkkelen til et sunnere og bedre kosthold. Jeg er opprinnelig fra Hunndalen, utenfor Gjøvik, men har bodd i Oslo det meste av mitt liv. I stedet for hytte, båt, stort hus eller flotte biler prioriterer jeg bordets gleder, enten ved å kjøpe råvarer til hjemmet, eller det er å spise på ulike restauranter. Vis alle innlegg av matmannen

9 responses to “BILLIGSTE MÅTE Å OPPLEVE ITALIA PÅ (Brunello. Karakter 7 av 10)

 • Soletraveller

  Hørtes fantastisk ut – og jeg som er stor fan av sjokolade fondant!!

  Dette stedet skal testes en dag 😀

 • Sarastro

  Dette høres spennende ut, men det er neppe Stensgaten som er riktig adresse; Stensgaten er en tverrgate mellom Theresesgate og Ullevålsveien, og ligger langt fra Oslo City.

 • Harlequinn

  Det synes jeg virkelig du bør 🙂

 • harlequinn

  Hei Sarastro! Du har helt rett. Riktig adresse er Stenersgaten, og ikke Stensgaten. Men nå er det rettet opp i bloggen. God fornøyelse 🙂

 • Linda

  Sukk, savner roma og italienerne og den atmosfæren de har, tusen takk for tipset! dette spisestedet skal jeg ta kjæresten med på!:)

 • Kristine Jørgensen

  Jeg har spist der tre ganger nå og var veldig fornøyd de to første gangene. Den siste gangen tok alt forferdelig lang tid. Vi var to venniner og til forrett spiste vi bruchetta med tomat og basillikum. Hovedrett pizza og dessert sjokolade fondant. Forretten og hovedretten var utsøkt ,men fondanten hadde de latt stå alt for lenge,så den var gjennomstekt. Som kokk og konditor av yrk så erfaringsmessig er det den siste retten man husker best.
  Totalt sett veldig fornøyd og kommer garantert til å komme tilbake. Er blitt veldig glad i stemningen der.

 • harlequinn

  Hei Kristine! Jeg har også hørt fra noen at maten har tatt lang tid. Synd med fondanten din da! Jeg håper du klaget på den? De er glade for tilbakemeldinger har jeg forstått 🙂
  Og til Linda: Jeg savner også Roma. Og siden det er finanskrise er det billigere å dra til Stenersgaten. Ta med deg kjæresten din du. Kom gjerne hit til matmannen.vgb.no med tilbakemeldinger.

 • harlequinn

  Hei deathdealer. Litt av et navn på en blogger får jeg si 🙂 Håper ikke du har tenkt å gjøre deal med meg med det første. Dine erfaringer fra Brunello hørtes virkelig ikke bra ut. Og dessverre har jeg hørt andre lignende erfaringer, selv om mine erfaringer har vært gode er det nyttig med ulike opplevelser her på bloggen. Men det er jo hyggelig at du er god til å lage mat selv da!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: