GRAND PRIX MENY!

Grand Prix er et av årets høydepunkter på underholdningsfronten for meg. Og i kveld (lørdag) er det norsk finale. Da er det viktig å finne noe mat som passer til. Her er mitt tips!

Chamapgne hører Grand Prix til. Og maten i kveld bør passe til Champagne. Samtidig må den være rask å lage, samtidig som den er fleksibel å servere, slik at du slipper å løpe til og fra skjermen og passe på saker og ting. En stor fordel da med kald mat. Her er mitt tips som er kjempegodt til champagnen. «Laksesashimi med kaviarkruskader»

Du trenger

500 gram salmalaks, soyasaus, Kecap Manis (indonesisk søt soyasaus), ingefær, hvitløk, sterk chili (den lille) sesamfrø og lime, kruskader (små sprø bakverk formet som små kurver), creme fraiche, gressløk og løyrom (eller annen god rogn/kaviar)

Ta ca 2 dl. Kecap Manis i en bolle. Tilsett 1/2 dl. soyasaus eller etter smak. Riv 25 gram ingefær og 25 gram hvitløk og ha i soyasausen.Finhakk chilien og tilsett. Riv skallet ra  en halv lime og ha i sausen samt saften fra den samme halve limen. Smak til med mer av noe du synes det er for lite av i sausen til den blir slik du liker den.

Skjær laksen i så tynne skiver du kan, klem dem litt utover tallerkenen med fingrene. Dekk tallerkenen med laks, eller lag et fat så kan folk forsyne seg selv. Hell over soyasausen med veldig lette håndbevegelser. Mest for at det skal se tilfeldig og lekkert ut. Resten av sausen setter du i en bolle ved siden av, så kan folk da mer om de ønsker.

Kjøp kruskader i butikken, og varm dem i 30 sekunder på 180 grader i ovnen, for å bli kvitt pappsmaken, og gjøre de litt sprøere. Ta en teskje creme fraiche i bunnen av kruskaden, hell over en halv teskje hakket gressløk og en teskje med løyrom eller kaviar. Servèr disse små kurvene med kaviar ved siden av laksen.

Disse små, sprø munnfullene med craime fraiche og løyrom vil eksplodere i munnen sammen med boblene fra Champagnen. Og laksen med soyasausen er  frisk og smakfull. Champagnen vil være med å rense opp ganen mellom hver bit.

Selv skal jeg spise litt enklere på Restaurant Brunello, rett ved Spektrum før vi går inn i salen for å se showet klokka 19.30. Senere kommer det noen betraktninger om mat og service ved Brunello 🙂

Lykke til med Grand Prix i kveld, og huske å stem på Aleksander Rybak! Send SMS 6 til 26 600!

Reklame

Om matmannen

Jeg heter Anders M. Tangen, er foredragsholder, gestaltterapeut. Min store lidenskap ved siden av jobben er å lage mat, og nyte mat. Er opptatt av at matglede også er nøkkelen til et sunnere og bedre kosthold. Jeg er opprinnelig fra Hunndalen, utenfor Gjøvik, men har bodd i Oslo det meste av mitt liv. I stedet for hytte, båt, stort hus eller flotte biler prioriterer jeg bordets gleder, enten ved å kjøpe råvarer til hjemmet, eller det er å spise på ulike restauranter. Vis alle innlegg av matmannen

2 responses to “GRAND PRIX MENY!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: