BOLLER, EGG OG FASTELAVENS-RIS. HJELP!!!

På søndag er det fastelaven. Etter tradisjonen skal vi sette fram bjørkekvister med fargerike fjær på. Det er for å feire fruktbarheten. Også skal vi jo spise boller med krem og syltetøy. Jeg trenger din hjelp……

 

Vet du hvorfor vi tradisjonelt har satt fram bjørkeris til fastelaven? Det er for å feire fruktbarheten. Fjærene symboliserer evnen til å legge egg, og dermed være fruktbar. For som du sikkert vet legger fjærkre egg. Selve riset henger sammen med at folk i gamle dager dasket dama litt forsiktig med bjørkeris, det skulle visst gjøre henne mer fruktbar. Så….tja hvorfor ikke prøve så fjærene fyker?

Og så var det det med bollene da. På kjøkkenet er middagsmat min paradegren. Brødmat og baking tilhører et annet depertement. Men kjæresten min har lyst til  bake lit mer. Og da blir jeg mer enn gjerne med på lasset. Så på søndag har jeg lyst til å lage verdens beste fastelavensboller.

Men hvordan gjør jeg det. Joda, det er klart jeg skal greie å finne fram ei bolleoppskrift og lage helt greie boller, ta på litt syltetøy og fylle dem med krem for så å drysse melis på toppen. Men, kanskje finnes det en eller annen leser av bloggen som kan gi meg noen tips til mer spesielle fastelavens boller. Noe som løfter dem opp fra det ordinære til det ekstraordinære.

Tips er velkommen!

Om matmannen

Jeg heter Anders M. Tangen, er foredragsholder, gestaltterapeut. Min store lidenskap ved siden av jobben er å lage mat, og nyte mat. Er opptatt av at matglede også er nøkkelen til et sunnere og bedre kosthold. Jeg er opprinnelig fra Hunndalen, utenfor Gjøvik, men har bodd i Oslo det meste av mitt liv. I stedet for hytte, båt, stort hus eller flotte biler prioriterer jeg bordets gleder, enten ved å kjøpe råvarer til hjemmet, eller det er å spise på ulike restauranter. Vis alle innlegg av matmannen

3 responses to “BOLLER, EGG OG FASTELAVENS-RIS. HJELP!!!

 • Lill

  Svenske semlor er knallgodt, etter mitt syn mye bedre enn våre fastelavnsboller. Oppskrift her: http://www.recepten.se/recept/semlor.html

 • bente

  Takk for at du tok det opp, jeg hadde glemt hele bolleballetten:) Desverre kan jeg ikke hjelpe deg med hverken boller eller krem…. Mitt siste bolleforsøk( i går, faktisk!), endte i 7 «mursteiner» med rosiner…(rødme…)

  De endte mer eller mindre i søpla:)

 • harlequinn

  Da får vi ta det opp i det bittelille familierådet her, om vi skal kaste oss uti dette med semlor 🙂 Som sagt, min erfaring med bakverk e bergrenset. Så her må nok kjæresten tre støttende til, hun har nok melet mer kaker enn meg. Om ikke bare sin egen, så andres også! God fastelaven!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: