RIMELIG VIN PÅ GRØNLAND

Dersom du er glad i god vin, men føler at du bor i feil land fordi vin er litt dyrt er det godt å vite at det finnes hjelp å få.

Ulike pol kan ha ulike spesialiteter. Det sies at polet på Briseby i Oslo er spesialister på champagne. Denne gjengen som med kirurgisk presisjon stjal med seg dyr champagne i romjula, er kanskje et bevis på det.

Inne på Grønland basar ligger et pol som har spesialisert seg på litt andre produkter. Blant de ansatte finner du ei godt voksen dame fra Nord-Norge, som jeg ikke vet navnet på, men hyggelig er hun. Hun har til og med godbiter til hunden min når jeg er innom. Tenk, en hund som trives på polet.

Men til saken, hun har fortalt meg at dette polet har spesialisert seg på rimelig vin hvor du få mye for pengene. Hun har flere ganger anbefalt meg viner til 80-100 kroner som virkelig har vist muskeler som allround-viner.

Som en kuriositet kan jeg nevne at de på dette polet selger en vin for en hundrings som de kaller for Lompa. I virkeligheten er dette en italiensk Abruzzo som er husets rødvin på restaurant Olympen som ligger rett over gata for Grønlands basar. Men det er litt moro å sette en flaske vin på bordet hjemme, som heter Lompa. Eller ikke for det, denne vinen har faktisk godt av å lufte seg i en karaffel før du serverer den. Halvannen times lufting løfter vinen flere hakk. Så sett heller en karafell med vinen på bordet,  enn flasken. Og vær nøye med temperaturen. 12-13 grader er perfekt for Lompa vinen.

Ta en tur innom, og spør om de har en billig og god vin, og du vil se øynene til de ansatte glimte til, og du vil aldri føle deg lurt når du kommer hjem med vin som er absolutt brukbar for under en hundrings.

Kjenner du til pol med spesielt dyktige medarbeidere eller spesialfelt, så er det fint om du legger inn en kommentar 🙂

Reklame

Om matmannen

Jeg heter Anders M. Tangen, er foredragsholder, gestaltterapeut. Min store lidenskap ved siden av jobben er å lage mat, og nyte mat. Er opptatt av at matglede også er nøkkelen til et sunnere og bedre kosthold. Jeg er opprinnelig fra Hunndalen, utenfor Gjøvik, men har bodd i Oslo det meste av mitt liv. I stedet for hytte, båt, stort hus eller flotte biler prioriterer jeg bordets gleder, enten ved å kjøpe råvarer til hjemmet, eller det er å spise på ulike restauranter. Vis alle innlegg av matmannen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: