POTETMOS UTEN SALT

Har du også opplevd seig potetmos? Her er løsningen…..

Potetmos har lett for å bli seig synes jeg. Særlig dersom den moses i food-prosessor. Nå har jeg lært hva som skal til for å unngå at potetmosen blir seig : Dropp saltet i vannet når du koker potetene 🙂

Et par små tips til slutt fra en som elsker potetmos og potetpurèr :

1.   Bruk 2/3 poteter og 1/3 sellerirot neste gang du lager potetmos. Kjempegodt til lam!

eller:

2.   Trrøffelolje koster rundt 60 kroner for ei lita flaske. Og du får garantert ikke brukt den opp i løpet av holdbarhetstiden, så del den med naboen. Men, uansett : noen dråper trøffelolje i potetmosen gjør den til det lille ekstra som gjør deg til kokk, og ikke bare «matlager»

Om matmannen

Jeg heter Anders M. Tangen, er foredragsholder, gestaltterapeut. Min store lidenskap ved siden av jobben er å lage mat, og nyte mat. Er opptatt av at matglede også er nøkkelen til et sunnere og bedre kosthold. Jeg er opprinnelig fra Hunndalen, utenfor Gjøvik, men har bodd i Oslo det meste av mitt liv. I stedet for hytte, båt, stort hus eller flotte biler prioriterer jeg bordets gleder, enten ved å kjøpe råvarer til hjemmet, eller det er å spise på ulike restauranter. Vis alle innlegg av matmannen

2 responses to “POTETMOS UTEN SALT

  • Soletraveller

    Trøffelolje sier du? Hm…må prøves! 🙂

  • harlequinn

    Ja, det blir kjempegodt! Men ikke ha i for mye. Jeg pleier å si en dråpe for hver posjon du lager med potetmos. Fire dråper til fire personer osv. Men smak deg fram. Jeg synes det lett blir kvalmende med for mye trøffelsmak.
    Trøffelolje er genialt fordi det gir en mer utpreget smak enn hermetiske trøfler, som ofte blir veldig blasse. Og slik olje er rimelig, siden du har den så lenge. Prøv forresten ei dråpe eller to i eggeomeletten og eggerøra også. Regn ei dråpe olje til to egg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: