FENIKKELFRØ TIL SVINEKOTELETTER

Det skal ikke alltid så mye til for å løfte enkle råvarer. Fenikkelfrø er et godt tips!

 

 

Her en kveld sto jeg og skulle lage noen andebryst etter ei oppskrift i Eyvind Hellstrøms «Bagateller». Her sto det fenikkelfrø som en del av marinaden og sausen. For å være ærlig har jeg aldri før vært borti fenikkelfrø, selv om jeg har hatt matlaging som hobby noen år. Det var heller ikke veldig enkelt på Centra, Majorstua å finne noen som visste hva det var.

Typisk nok har jeg, etter å ha prøvd det en gang støtt på det i mange andre oppskrifter også. Nå ser jeg det i flere butikker. Er det ikke sånn da, at når vi først blir oppmerksomme på et nytt ord, eller som i dette tilfellet et nytt «krydder», så støter vi på det hele tiden. Som om det aldri har vært ukjent for oss. Og siden jeg har skaffet meg dette glasset med fenikkelfrø har jeg begynt å bruke det i ulike sammenhenger.

Og nå skal du få et tips som løfter helt enkel, rimelig norsk husmannskost opp til en litt mer spennende rett. Jeg snakker om Nakkekoteletter som, hvis du må, til og med kan handles hos Rema 1000. Det vanligste er å steke dem i noen minutter på hver side, så vær så god.

Min måte å lage kotelettene på tar mye lenger tid, men jeg mener du har noe godt i vente. Og dette er mat for menn, og ikke for de som er mer opptatt av slanking enn av nytelse.

Du trenger : 4 nakkekoteletter, Poteter etter ønske (helst Gulløye selvsagt), litt rapseolje,  3 uskrellede hvitløkfedd, 1 dl. fløte, 1 blomkål, 3 ssfenikkelfrø, 1 ss soyasaus, salt og pepper

Gni nakkekotelettene inn med salt, pepper og 1 ss fenikkelfrø.  Varm oljen i panna og stek kotelettene på rimelig sterk varme i fem minutter på hver side sammen med hvitløksfeddene. Skru så ned varmen slik at det bare såvidt syder i bunnen av panna. La kotelettene stå og surre i panna i 80 minutter.

Når det er igjen 30 minutter av steketida skreller og koker du potetene.

Når det er 10 minutter igjen av steketida øker du varmen på kotelettene igjen til middels varme. Deretter heller du over fløte, og resten av fenikkelfrøene. La dette stå og surre i maks fem minutter på svak varme til fløten kremer seg litt til ønsket konsistens. Smak til med soyasaus, salt og pepper. Ta ut hvitløksfeddene av panna, eller mos dem og ha dem tilbake i sausen.

Når det er 5 minutter igjen av steketida koker du blomkålen i maks fem minutter. (Eller tilbered makaronien etter anvisning)

Så serverer du nakkekotelettene sammen med poteter, kokt blomkål og sausen med hvitløk og fenikkelfrø til! Dette er god, gammeldags norsk husmannskost og anbefales som en variant av denne. God fornøyelse!

Reklame

Om matmannen

Jeg heter Anders M. Tangen, er foredragsholder, gestaltterapeut. Min store lidenskap ved siden av jobben er å lage mat, og nyte mat. Er opptatt av at matglede også er nøkkelen til et sunnere og bedre kosthold. Jeg er opprinnelig fra Hunndalen, utenfor Gjøvik, men har bodd i Oslo det meste av mitt liv. I stedet for hytte, båt, stort hus eller flotte biler prioriterer jeg bordets gleder, enten ved å kjøpe råvarer til hjemmet, eller det er å spise på ulike restauranter. Vis alle innlegg av matmannen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: